2020 május 16

Május

Tervek/becslések: Nem szeretnék tervgazdálkodást folytatni, de a becsléseim pontosságát viszont örömmel ellenőrizném, majd novemberben. Lásd Hofi: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=hofi+a+diszn%C3%B3+mennyit+fog+fialni

Habanero: A múlt évi 7-8 db helyett, ebben az évben 40 -50 db-ot remélek, talán 1,5 kg TV paprika: talán 2 kg, Paradicsom: talán 10 kg. Tök 20 kg, Cukkini 20 kg, Batáta 15 kg. Barack: ha szerencsénk lesz, akkor 5 db. (Kb.: 0,5 kg, maggal együtt) Szilva: 4 kg. Körte, a kettő együtt, talán 10 kg és a szőlő összesen talán 8 kg. Összesen 91 kg.

04.30 Megérkezett a Megyeri kertészetből a rendelt palánta, persze sokkal szebbek a habanero palánták, mint amit én tudtam produkálni és igencsak ígéretesnek tűnik az áfonya is.

Amit rendeltem az a Habanero tricolor nevű. És nagy meglepetésemre ők ezt úgy gondolták 1 Habanero az 3 palánta, szóval kaptam 9-et!!!

05.01. Sikerült beszerezni egy csomag, 10 db. Sárgalapot a levéltetvek elleni harc jegyében. Állítólag biogazdálkodási kellék. Abból a szempontból biztosan, hogy semmilyen mérget nem kell permetezni. Ahogy Erzsi mondta: légyfogó papír.

05.13 ma nevelőcserépbe ültette Erzsi a batátákat egészen szépen bírják.

Kiültetés előtt:

05.14 Ma kiültettük a Habanerókat 5 darabot nem, ezeket megpróbálom még egy évig nevelni és jövőre kiültetni. Minden átültetés sokk a növénynek, ez meg is látszik, bár nem egyformán.

05.16 Ma megmetszettem a szőlőket. Eredetileg arra gondoltam, hogy a hónalj hajtásokat távolítom el, de ebből még nagyon kevés volt. Így az alvórügyekből a szárakon kinőtt hajtások lettek az áldozatok erről sajnos nincs kép.

Viszont itt a kép az áfonyáról:

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Create your website at WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: